21. 5. 2012

StuG III Ausf.G, část 2.

 Interier se dá prohlásit za hotový. Byl to docela boj, ne všechny díly pasovaly tak, jak by jeden očekával, návod taky moc nepomáhá (jestli mě nepřejde rozčarování z návodu, tak tu na konci uvedu seznam všech chyb, které tam jsou) a něco jsem pokazil vlastní nešikovností.
Celá sestava děla je zařím přilepená jen Tack-item a také kovová hlaveň je zatím jen nasazená.

 

Už jsem si několikrát zkoušel nasucho to celé sesadit dohromady a je to trochu jako ježek v kleci - jen jeden způsob je ten správný.

9. 5. 2012

StuG III Ausf.G

Tento model firmy Tamiya jsem si koupil už hodně dávno a postupem času jsem si k němu "nasyslil" hromadu doplňků, mimo jiné i leptaný zimmerit firmy Eduard.
Na tento produkt jsou různé ohlasy - od nadšených až po totálně zatracující. Většinu dílů jsem lepil gelovým Loctite Super Attackem a po okrajích potom ještě zapustil řídké sekundové lepidlo. Zatím to vypadá obstojně, ale pravda vyjde najevo až po nástřiku surfacerem.



Převodovka a prostor řidiče je se sady Aires, zatímco bojový prostor je od CMK. Spojení těchto dvou sad si vyžadovalo trochu úprav, ale nic extra složitého.
Sada Aires mi připadá lépe odlitá s přehlednějším návodem typu "sem někam to nějak přilep". Na krabičce jsou dvě fotografie sestavené sady z různých úhlů, které se dají použít jako návod v případě pochybností. Bohužel na fotografiích nejsou fotoleptané díly.
Sada CMK obsahuje horší variantu návodu "sem někam to nějak přilep" s chuťovkami typu v kroku č.4 se mají díly přilepit na díl, který není součástí původní stavebnice ale návod ho radí přilepit až v kroku č.10 apod.
Malý obrázek na krabičce se jako pomůcka nedá použít a navíc vyfotografovaný model neobsahuje některé díly se sady, zato ukazuje díly, které v sadě nejsou (převodovka atd.). Zě by klamavá reklama a zavádění zákazníka ?