6. 3. 2013

Willys MB (UK) hotovo

Čekání se vyplatilo, resinová plachta DEF models se mi líbí a na model pasovala bez nějakých brutálních úprav. Tady jsou obrázky hotového modelu.

 

4. 3. 2013

Molga Zoid

O některých typech modelů si člověk myslí, že to pro něj není. Jedna z takových oblastí jsou pro mě roboti, speciálně modely robotů japonské výroby zobrazující stroje z nepřeberných příběhů z komiksů a kreslených filmů.
Je pravda, že v našem klubu už máme jednoho už ztraceného jedince (beznadějný případ, pozná se hlavně podle toho, že se mu vůbec nelíbí takový krásný tank, jako je Sherman !!!), který za roboty mohutně lobuje, a dalšího už nakaženého (který svou začínající závislost na robotech maskuje tím, že prý jsou to hračky pro děti a ne pro něj - jak bláhové), ale já jsem zatím odolával.
Když jsem ale uviděl tohoto červíka, navíc ve slabé chvíli a s kolegou lobbystou vedle sebe ("v krabici jsou dva modely, objednám a podělíme se..."), přiznám se, podlehl jsem.
Čestně a při plném vědomí zde ale prohlašují: nejsem závislý na robotech!

Model je poměrně detailní typu "na co lepidlo, jen to secvakej" a většina pohyblivých částí je funkční: co se má točit, se točí, co se může otevřít, se otevřít dá. Behěm jednoho odlpoledne jsem díly vycvakal s rámečků a model sestavil. Získal jsem tak představu, co bude vidět, kde je třeba tmelit a tak. Potom jsem ho rozebral a sestavil znovu s tím, že některé sestavy jsem už lepil a barvil.
Výsledné zbarvení jsem si vymyslel (inspirací mi bylo několik obrázků z časopisu Model Graphix), a jediné označení originál Zoids robotů (mezi které tento typ patří, mimochodem je to stroj té zlé strany) je červený trojúhelník na "nose" stroje.


Model plánuju umístit na nějakou podložku (mini-diorama), takže zatím nemá dokončenou patinu podvozku (nebo břicha? Prostě té spodní části).