12. 6. 2014

M8 Greyhound

Poněkud vyčerpán stavbou korvety jsem se rozhodl, že další model bude něco jednoduchého, lehce postavitelného. Volba padla na model M8 Greyhound od firmy Tamiya. I když od vydání uplynula již pěkná řádka let, je to jeden z technologicky novějších modelů (pohledem do krabičky jsem zjistil, že model je z roku 1998). Někdy v této době začala Tamiya u modelů kolových vozidel (osy, hřídele atd.) z jednoho kusu, což zaručuje, že model bude stát na všech čtyřech (v případě M8 šesti) kolech.

Dřímající virus AMS se samozřejmě probudil (a já jako obvykle podlehl), takže to bude krabička  s trochu (!) vytuněným interierem a podvozkem, vylepšená Eduardími lepty a kovovámi hlavněmi RB Model.

Ještě jsem se úplně nerozhodl pro marking, ale velkým favoritem je Conan 2. US obrněné divize z operace Cobra (olivová zelená + černá).


Podvozek s doplněnými detaly z plastových destišček šestihranného profilu Plaststruct a olověného drátku. Konce drátků jsou zatím jen ve vzduchu, připojím je k brzdovým bubnům po nasazení kol.
Ve finále z toho nebude vidět skoro nic.
 

 Trocha detailů do interieru korby. Opět spíš jen pro ten pocit, že tam něco je (a taky mě to baví).