26. 12. 2007

Eta-2 Actis (Jedi's Starfigthter)

Mezi vánočními dárky se pod stromečkem objevil i tento model firmy Revell. Nebyl pro mě, ale pro mého sedmiletého syna, velkého fanouška Starwars.


K sestavení modelů serie "Easy kit" není potřeba lepidlo ani barvy. Jednotlive díly stačí secvakat k sobě a jsou už nabarvené. Model obsahuje i figurku Anakina Skywalkera vyrobenou s nějaké měkké gumové hmoty. Figurka je také namalovaná, ale vypada spíš jako karikatura.

Model jsme "secvakali" za krátkou chvíli. I když vypadá jako hračka, má vcelku dobře vybavený kokpit. Problém je také s předbarvenými dílý - po oddělení od rámečku jsou vidět nenamalované stopy. Synovi to nevadilo, mě ano.

Nakonec mě to docela chytlo, stačilo by jen pár úprav, trochu dovybavit, sem tam zatmelit, nějaká ta patina, wash, drybrush ...... možná kandidát na další modelářský úlet.

11. 12. 2007

Sd.Kfz 2 Kettenkraftrad

Dostal jsem se do modelářské krize. Asi to každý zná, jen jsem prohlížel nasyslené krabice ve "spižírně" a ne a ne si něco vybrat. Nakonec jsem se rozhodl pro léčbu šokem - něco malého, jen tak z krabičky.




Model firmy Tamiya má svoje roky a je to na něm bohužel vidět. Nicméně jsem se vrhnul do stavby a začal brousit a tmelit - skoro návrat k počátkům modelaření. Útočící virus AMS (syndrom pokročilého modeláře) jsem zahnal několika kablíkama v motoru (stejně nejsou vidět) a novou mřížkou.


Postupně mě ale začalo nekončící broušení a napravování přesazených dílů unavovat. Posledním hřebíčkem do rakve byla řídítka, jejichž průřez je všechno, jen ne kruhový. Tady pomůže už jen nějaký drát, ale až naberu sílu a odvahu. Model jsem zatím odložil a nechávám ho trochu "uzrát".