2. 3. 2008

A34 Comet

Model britského tanku Comet by dlouho očekáván mnoha modeláři na celém světě a zároveň přehlížen výrobci. Dostupná byla pouze celoresinová stavebnice Accurate Armour. Po objevení se výrobku firmy Bronco a celkem kladné odezvě na kvalitu modelu jsem neváhal a stavebnici zakoupil.



Jak už bývá zvykem u modelářů postižených AMS, začal jsem shánět podklady a fotografie. Na tento typ se toho však moc sehnat nedá. Postupně se také začaly objevovat postavené modely, různé náměty na vylepšení a také různé doplňky. Postupem času jsem si dokoupil ještě kovovou hlaveň, zaplachtovanou masku kanonu z resinu a článkové pásy - vše od firmy Bronco.



Stavbu jsem začal v souladu s návodem korbou. Protože doplňkové pásy jsou podle výrobce funkční, rozhodl jsem se prostřední ramena kol nezalepit, ale po odříznutí aretačního kolíku je nechat pohyblivá a mít tak možnost přizpůsobit model plánované podložce.



Při bližším zkoumání resinového dílu se ukázalo, že nemá správný tvar ve spodní části (v porovnání s původním plastikovým dílem) a tak navrhovaný způsob náhrady odříznutím celé přední části věže mi nevyhovoval. Nakonec jsem odřezal z původního dílu spodní okraj a přilepil ho k věži. Vysledek je vidět na obrázcích (zatím bez použití lepidla).



Chybějící část jsem domodeloval pomocí Miliputu. Protože plánuji na modelu dodělat interier, zvětšil jsem průměr otvoru ve věži a horní části korby.



I tak je otvor ješte malý, ale konstrukce stavebnice mi už nedovolila ho vyříznout větší.

3 komentáře:

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Aaaaaa....niekdo nám začína blbnúť s introšom:)........no zatiaľ to je na dobre ceste k úspechu,takže hodne zadaru!

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

A kedy budú ďalšie fotá?....JÁ UŽ SU ZVĚDAVEEEEJ!!! :)

Vrabec řekl(a)...

No jo chcelo by to dalsi progres
: ) ) ...