24. 3. 2008

A34 Comet, 2. část - korba

Stavbu interieru jsem začal korbou (jak jinak). Prostor je rozdělený přepážkami na tři části. Na fotografii je přední přepážka i s muniční schránkou z bojového prostoru (stojící) a motorová přepážka (ležící). Vzhledem ke konfiguraci tanku je velmi těžké sehnat fotografii motorové přepážky (na dostupných fotografiích muzejních strojů to prostě není vidět), takže jsem se nechal inspirovat přepážkou z tanku Cromwell (motorová část obou tanků byla téměř shodná).
Z fotografií je vidět použitý materiál: plastikové destičky, měděné drátky různých průměrů, hliníková folie a papír.



Postupně jsem také získával díky spřáteleným modelářům další zajímavé informace o interieru (podlaha bojového prostoru pod věží), takže jsem nekteré části (např. muniční schránky) několikrát předělával. Také jsem už musel začít řešit interier věže, zejména podlahu (aby se vešla, prostor je dost stísněný).
Dva pohledy na interier skoro hotový, před barvením. Tu je už vidět, jak mě opouštělo nadšení a některé části, které stejně nebudou vidět, jsem docela odflákl.



Po dlouhé době a různém předělávání, přeměřování a opětném osazování na sucho jsem mohl interier konečně nastříkat, opatinovat a vlepit do korby. Korbu už mám celou slepenou a můžu pokračovat interierem věže.



Při lepení horního dílu korby se projevil ještě jeden nedostatek stavebnice - díl byl mírně prohnutý vzhůru jak v podélné, tak i v příčné ose. Lepil jsem ho postupně od předu řídkým lepidlem Tamiya a vždy stahoval papírovou lepicí páskou. Možná to byl nedostatek jen mého kusu stavebnice, ale vzhledem ke konstrukčnímu řešení dílu si myslím, že podobný problém se může vyskytovat častěji.

2 komentáře:

Vrabec řekl(a)...

Hesky ... tak sme sa dockali interieru .. : ) )

Hm ale vypada to na pekny mazec .. hm inak v tom tanku mali celkom intim ked tak mrkam na pocet tych prepaziek ... akurat ze soudruzy z GB nemysleli na to ze niekto spravi model a ze tam budes rvat introš ... xi xi xi

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Krásne ako vždy....ale to snáď už nemá ani zmysel písať, proste je to tvoj obvyklý vysoký štandard. Teším sa až ho uvidím.