20. 4. 2008

A34 Comet, 5. část

Model je konečně kompletně postavený a můžu začít s barvením. Ještě úplně nakonec jsem si užil s nasazováním pásů. Protože, jak jsem již psal dříve, horní díl korby byl trochu zkroucený a také dle zkušeností jiných modelářů jsem nepostupoval podle návodu (nasadit pásy na kola ještě před přilepením horního dílu korby), ale korbu slepil bez nasazení pásů (a vlastně i kol). Tímto jsem získal možnost přesně korbu slepit a případné nepřesnosti zatmelit.
Při prostrkávání pásu mezi kladkami a blatníkem se ukázalo, že vinylove pásy se nasadit dají, ale plastové ne (i když rozměrově jsou shodné). Důvodem je příliš velký průměr os kladek. Vodicí zuby vinylového pásu se prostě ohnou a pak zase narovnají, plastové bohužel ne. Musel jsem všechny kladky hrubou silou odtrhnout a v horní části zbrousit osy tak, aby vzniklou mezerou prošel zub plastikového pásu. Znovu nalepit a pak se i plastové pásy nasadit daly.



Potom již následoval nástřik základní kamuflážní barvou SCC 15 (mix Tamiya FX51 Khaki Drab, XF62 Olive Drab a XF2 white). Do této směsi jsem potom přidal trochu dunkelgelb a zesvětlil středy panelů. Po nástřiku lesklým lakem ale celý efekt v podstatě zanikl. Naštěstí celý odstín neztmavl tak moc, jak se občas u barev Tamiya stává.



Označení na věži (žlutý trojúhelník) je sice v obtiskové sadě, ale pouze 2 kusy. Protože podle fotografií má být i na zadní stěně věže, rozhodl jsem se nastříkat ho podle ručně vyrobené šablony.

2 komentáře:

Vrabec řekl(a)...

tak je to tady : )
hm toho zosvetlenia je skoda ale presne to iste sa mi stalo na BMDcku : / ono to s tym zosvetlenim asi treba trosku prehnat na zaciatok tak aby po lesklom laku ostala aspon niaka stopa ... ale zas tak aby to nebolo moc .. je to veda

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Sa teším čím ďalej viac až to bude hotovo. Len tak ďalej do toho!...Nail ´em all! :)))))