24. 11. 2008

M16 MGMC

US M16 Multiple Gun Motor Carriage - jedna z mnoha variant postavených na podvozku polopásu M3 byl vždy mým oblíbeným typem. Proto jsem si ho koupil při první příležitosti (ale už hodně dávno). Při shánění podkladů na stavbu jsem velmi brzy poznal, že největší slabinou modelu jsou hnací a napínací kola bez obdélníkových otvorů. Stavebnici jsem proto odložil do "spižírny" a čekal, zda se neobjeví nějaká přijatelná náhrada. Mezitím jsem si koupil Eduardí lepty, snad proto, aby si model nemyslel, že jsem na něj nějak zanevřel.
Postupně se začaly objevovat zprávy, že snad Dragon by mohl vydat novou stavebnici, nebo i Trumpeter, ale dlouho zůstávalo jen u neověřeně šeptandy JPP. Mezitím se objevila celkem vychvalovaná sada kol firmy K59, a nakonec i vcelku lehce dostupná.



Dlouho očekávaná řada stavebnic polopásů od firmy Dragon se stala zkutečností, a tak jsem se rozhodl si tento model konečně postavit, abych ho měl dřív, něž bude nový (a lepší) M16 k dostání. Nestihl jsem to a nový model opravdu JE lepší (asi tak 100 krát). Takže opět následuje ponor do dnes už téměř modelářského pravěku a boj s letitou stavebnicí firmy Tamiya.



Zatím mám hotové částečně šasi. Resinová kola K59 pasovala úplně bez problémů a ani jsem nic nepolámal, i kdýž odlitky vypadají velmi křehce.
Mám už připravené a začištěné i další díly, ale zatím nic, co by stálo za focení.

2 komentáře:

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Som zvedavý ako sa s tým pohráš. Ale verím, že to bude zasa klasika made in ptr. Budem sledovať a teším sa na ďalšie pokračovanie. Btw...ja by som sa na to fakt vys..l a kúpil si ten Dragon, keď je to tvoja srdcovka :)

Anonymní řekl(a)...

... tak to rozjed baby .. a ve velkym stylu !!! ... vis co tim myslim ;P