14. 12. 2008

M3 Scout Car - 4. pokračování

Dokončil jsem bojový prostor (patina - alespoň základní) a i vodicí kolej je hotová, takže ji můžu konečně přilepit na model. Z vodící koleje zůstala vlastně jen střední část, která určuje tvar. Nové části jsou z paltikové destičky 0.5 a 0.2 mm. Řemínky, které drží polstrování na ochranu hlav (původní díl ze stavebnice) jsem nahradil leptanými.


Po natříkání a častečném napatinování jsem celek vlepil do bojového prostoru. Přilepil jsem dveře a sklopné části dveří. Dveře jsou z vnitřní strany uz nabarvené. Dalším krokem bylo lepení držáků a řemínků pro vezenou výstroj - lopatu, sekeru atd. Ty jsou zatím jen nasazené. Připravil jsem si světlomety, ale ještě nejsou přilepené, protoze je stále "zasklívám". Na zadní stěně je držák pro kanistry a rezervno kolo (modifikace běžná u strojů používaných v britské armádě) a nové kryty zadních světel. Také jsem již začal lepit oka pro řemínky plachty (je to vidět na fotografii), ale je to úmorná práce a zatím jich je přilepeno jen šest.


Na dalších fotografiích je vidět původní půlpalcový kulomet ze stavebnice a nový, upravený pomocí leptaných dílů. Také držák kulometu a vozík jsem upravoval podle fotografií. Hlaveň kulometu je ze sady Academy US Machine Gun Set, protože původní měla značně oválný průřez.


Momentálně si "množím" kola - kopie z nové stavebnice Dragon M16 MGMC.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

pekny, pekny, ... az na ten kulomet .. co si nic nepovedal doma mam M2jek plnu pr**l ... Z AFVcka, Acadeny setu... myslím že aj niake hlavne naviac by sa nasli ... !!! skoda námahy a vypadolo by to líp : /