17. 5. 2009

M4 High Speed Tractor, pokračování

Po delší přestávce jsem opět pokračoval ve stavbě. Nejprve jsem se věnoval interieru kabiny. Doplnil jsem pár kabelů na přední stěnu (resp. jsem nahradil ty předlisované měděnými drátky) a přidal držák s puškou na strop kabiny (Tento není součástí stavebnice, ale je na fotografiích. Použil jsem zbytek, patrně z Italeri M7 Priest).



Podle dostupných materiálů mají být sedačky pro osádku oddělené, 4 v každé řadě. Ve stavebnici jsou sedačky rozdělěny jen na polovinu. Pokusil jsem se tedy olejovou barvou přidat neexistující detail. Zároveň jsem z měděného drátku a cigaretového papíru vytvořil napodobeniny pásů. Na sedačky přijde ještě nějaká ta vezená výstroj, kterou ale teprve musím sehnat a namalovat.



Pokračoval jsem sestavením podvozku. Na obrázku je už i částečně patinovaný (hlavně pigmenty), ale pojezdová kola ještě ne. Pásy ve stavebnici jsou z dobře ohebného materialu, která se ale nedá lepit. Vypadají pěkně, ale je na nich dost otřepů, které se velmi těžko odstraňují. Také jsou příliš dlouhé. Odstranil jsem z každého jeden článek (jde to díky způsobu, jakým se má pás spojit), ale i tak jsou ještě dlouhé. Také do ozubení hnacího kola nezapadají úplně přesně.



Stavebnice obsahuje ještě jednu záludnost. Na následujících fotografiích je problematický detail označen červeným kroužkem. Na originální fotografii je vidět skutečný tvar. Pokud nasucho přiložíme horní čás karoserie k podvozku, výsledek odpovídá předloze.



Na další fotografii je ale vidět, že přední nárazník je příliš vysoký jeho horní hrana téměř lícuje s úrovní bočních blatníků. Postupujeme-li podle návodu, který nám radí nárazník (díl č. C24) přilepit v kroku 3, nebude dobře lícovat kabina přilepená podle návodu až v kroku 12 (viz poslední fotografie)



Rozhodl jsem se nárazník zbrousit. Jde asi o 0.7 mm, takže to nebude na první pohled nijak vidět.

1 komentář:

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Pekne sa s tým bavkáš...taká tvoja klasika. Sa teším až to bude hotovo i s tým M59.....to bude zostavička na parádu!!! :)