30. 8. 2009

Opel Blitz 3t Typ A Radiovůz, díl 4

V interieru jsem doplnil chybějicí kabely, telegrafní klíče a lampy. Potom jsem již mohl přilepit poslední boční stěnu. Do interieru ještě přijdou další věci (sluchátka, zbraně, polní lahve a podobně, různé dokumenty), ale ty tam dodám později (až je budu mít připravené) odnímatelnou střechou.



Po slepení skříně jsem mohl přilepit všechny možné detaily ze sady Eduard. Trochu problém nastal s držáky žebříků na zadní straně, který eduardi vyrobili jen pro jeden žebřík (schůdky). Aby se na něj daly zavěsit oba, musel jsem držáky znovu vyrobit z hliníkového plechu.
Sada obsahuje také panty, petlice a zámky na krabice (pro nářadí atd.) pod skříní. Zámků je dostatek (dokonce jeden navíc) ale petlic je o jednu méně (díl č.76 má být dle návodu použit na krabicích P, Q a O, ale sada obsahuje jen dva kusy).
Podle publikace WWP jsem se rozhodl střechu vylepšit latěmi v místech, kde chodila osádka.
Dodělal jsem vnější a vnitřní detaily dveří (plánuju je přilepit v otevřené poloze) a před stříkáním je zevnitř zajistil Tamiya páskou.
Takto vypadal model po nastříkání základni evropskou žlutou (Tamiya) a základní barvou s přidáním trochy bílé.



Po zaschnutí a chvíli tréninku se stříkací pistolí jsem zača stříkat fleky (flíčky): nejprve Tamiya olivovou zelenou z přidanou základní žlutou (cca 3 : 1) a potom Tamiya měmeckou červenohnědou míchanou ve stejném poměru. Byla to pro mne docela výzva, ale nakonec to nedopadlo až tak špatně (aspoň si myslím). Skříň a kabina řidiče stále není přilepena k rámu vozidla.



Po nástřiku lesklým akrylovým lakem (před patinováním) celý povrch trochu ztmavl, ale opravdu jen trochu.
V dalším kroku musím ještě dodělat detaily na vnitřní straně dveří (kliky) a upravit stožár výsuvné antény. Při vylepšování kovovými díly jsem totiž (jako obvykle) jedním dílkem nakrmil kobercovou příšeru (i když na podlaze už koberec nemám, ty díly tam stejně mizí) a musím ho nějak vyrobit.

3 komentáře:

Junior řekl(a)...

vyzerá to fakt suprovo. Na mňa su to síce moc mále flíčky ale je to fakt dobré. už sa teším na patinu:D

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Tá kamufláž je vynikajúca!!! Interiér sa tiež veľmi pekne podaril.

Peťo řekl(a)...

Interiér je viac ako fascinujúci !!!!!!