26. 11. 2009

DE-679 USS Greenwood, dokončení

Po zdlouhavém boji a pokusech o lanoví (plastikové nitě, punčochová niť, nylonová niť) jsem nakonec skončil u vlasce (0,1 mm nabarvený lihovou fixou - podle rady kolegů z Modelfora) a po několika pokusech se nakonec podařilo. Šlo by to ještě vylepšit ale pro začátek mi to stačí).


Nakonec ještě obrázky umístění modelu na podložku. Vodní hladina je nabarvený a na lesklo nalakovaný zmačkaný alobal. Zpěněná hladina je z papírového kapesníku patřičně nabarveného a "drybrushovaného" bílou barvou.



Stavba modelu lodě je něco úplně jiného než model pozemní techniky. Je to víc o různých modulech a částech dokončených včetně patiny ještě před celkovým slepením modelu. Také je třeba dobře si stavbu naplánovat předem (a to opět velmi odlišně od stavby techniky). Ale v domacím skladišti už mám připravenou další loď.

4 komentáře:

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Loď je nádherná, jedna z najlepších, aké som doteraz vôbec videl postavené. Tá podložka vyzerá dobre, akurát by to chcelo speniť vodu okolo trupu. Napríklad silnejším drybrushom by to nešlo?

Dark Tower řekl(a)...

Krásna loď a veľmi podarený report zo stavby. Patinovanie sa mi veľmi páči, klobúk dolu... Ten podstavec z kartónu to trosku dehonestuje, chcelo by ho to nejako skultúrniť, aby nebolo vidieť štruktúru kartónu zboku, pôsboí to lacným dojmom. Ten nápad z alobalom sťaby vodou je výborný, ale chcelo by tomu ešte trošku výraznejsie pomôcť farbami - pridať 'hĺbku' tmavšími modro-zelenými washmi, vlny zvýrazniť svetlým drybrushom. KaVečko spomínal spenenú hladinu, tá by sa dala dosiahnuť celkom pekne postupom na výrobu modelárskeho snehu, hodne používanom u figurkárov - nariediť Herkules (disperzné lepidlo) vodou a pridať sódu bikarbónu. Vymiešať do takej stredne hustej kaše a naniesť na špičku vĺn. Treba si to odskúšať a pohrať sa s tým, ale výsledok je fajnový.

ptr řekl(a)...

už mám novou "vodu" hotovou, jen ji ještě musím zarámovat. Ta co je tu na fotce, je technologický vzorek, jak by to asi mohlo vypadat

Dark Tower řekl(a)...

Tak táto nová voda vyzerá výborne... POTLESK