23. 2. 2010

Crusader AA Mk.III. díl 4

Abych mohl slepit korbu a blatníky, nejprve jsem nabarvil a částečně napatinoval kola a pásy. Potom jsem slepil korbu a celý spodek vozidla "oplechoval". Pásy jsou původní ze stavebnice a jsou přichycené na prvním a posledním pojezdovém kole tenkým měděným drátkem.



Po změnách vynucených objevením se nových podkladů (tentokrát naštěstí celkem včas) jsem pokračoval v interieru věže. Ještě tam budou náhradní bubnové zásobníky, dva po obou stranách sedačky střelce a další dva na podlaze věže.



Iterier je už skoro hotový, jen je třeba ještě umravnit "wash" a domalovat některé drobnosti (nejvíce viditelné části interieru nebudou bílé, ale v kamuflážní barvě).



Posledném krokem před slepením věže bude ješte lehký drybrush kanonu nějakým kovovým pigmentem.

14. 2. 2010

Crusader AA Mk.III. díl 3

Věž má již skoro hotový interier (tedy tu část, která je v horním díle). Většina detailů je z leptů Eduard a kabeláž z olověného drátku. Moc toho stějně nebude vidět. Ještě tam chybí:
  • vnitřní osvětlení (lampy budou na koncích těch drátků)
  • brašny (ze stavebnice), ale až po nabarvení
  • píst ovládání elevace kanonů + tlakové hadice
  • polstrování na hranách stropu věže
  • lafetace kanonů
Prostě už jen samé drobnosti.



Takto vypadá věž nasazená na spodní díl. Ten už vypadal i líp, jenže pak se ukázalo, že systém ovládání věže je ve skutečnosti trochu jiný, a tak jsem ho vyoperoval a musím ho znovu vytvořit. Po obou stranách sedačky střelce budou ješte 2 držáky se zásobníky nábojů a 2 další budou na podlaze věže vpředu. Kopie bubnových zásobníků se mi už doma začínají množit.
Plus samozřejmě nějaká ta kabeláž a válcovitý kryt na podlaze přesně uprostřed.



Poslední obrázek je spodek korby těsně před přilepením vrchího dílu. Chybějící detaily (batohy, polní lahve apod.) tam dolepím až později.



Láhve se stlačeným CO2 (k hašení požáru v motorovém prostoru) asi ve skutečnosti nebyly červené, ale aspoň trochu oživily barvy interieru. Co bylo opravdu uloženo vpředu v prostoru vedle řidiče se asi už nikdy nedozvím.

7. 2. 2010

Crusader AA Mk.III. díl 2

Stavba pokračuje pomalejším tempem, ale přesto se blížím k už toužebně očekávanému okamžiku, kdy slepím spodní a horní díl korby. Informací o interieru je velmi málo a proto nějakou dobu trvá, než se rozhodnu přidat další detail. Čekám na objednané podklady, takže dodělávám jen věci celkem jasné, abych se vyhnul klasické situaci, kdy se správná fotografie objeví ihned po slepení modelu do stavu, který se již nedá vrátit a neumožňuje nic změnit (stejně to tak nakonec dopadne, ale zatím se aspoň utěšuju tím, že proti tomu něco dělám).



Začal jsem také z výrobou nové podlahy věže většího průměru. Použil jsem plastové destičky tloušťky 0,2 a 0,5 mm a kulatinu 1 mm. Hlavy šroubů (na podlaze, nejsou zatím moc vidět) jsou nařezané z profilu Plastruct.



Na exterieru tanku se zatím moc práce dělat nedá. Dolepil jsem schránky připravené na fotoleptané doplňky (nalepit je teď by v mém případě znamenalo vzápětí je ulomit a poztrácet) a přídavné pancéřové desky na předek vozidla. Trochu jsem upravil hrany tak, aby vypadaly jako vyřezané autogenem.