9. 5. 2012

StuG III Ausf.G

Tento model firmy Tamiya jsem si koupil už hodně dávno a postupem času jsem si k němu "nasyslil" hromadu doplňků, mimo jiné i leptaný zimmerit firmy Eduard.
Na tento produkt jsou různé ohlasy - od nadšených až po totálně zatracující. Většinu dílů jsem lepil gelovým Loctite Super Attackem a po okrajích potom ještě zapustil řídké sekundové lepidlo. Zatím to vypadá obstojně, ale pravda vyjde najevo až po nástřiku surfacerem.



Převodovka a prostor řidiče je se sady Aires, zatímco bojový prostor je od CMK. Spojení těchto dvou sad si vyžadovalo trochu úprav, ale nic extra složitého.
Sada Aires mi připadá lépe odlitá s přehlednějším návodem typu "sem někam to nějak přilep". Na krabičce jsou dvě fotografie sestavené sady z různých úhlů, které se dají použít jako návod v případě pochybností. Bohužel na fotografiích nejsou fotoleptané díly.
Sada CMK obsahuje horší variantu návodu "sem někam to nějak přilep" s chuťovkami typu v kroku č.4 se mají díly přilepit na díl, který není součástí původní stavebnice ale návod ho radí přilepit až v kroku č.10 apod.
Malý obrázek na krabičce se jako pomůcka nedá použít a navíc vyfotografovaný model neobsahuje některé díly se sady, zato ukazuje díly, které v sadě nejsou (převodovka atd.). Zě by klamavá reklama a zavádění zákazníka ?

Žádné komentáře: