11. 6. 2012

StuG III Ausf.G, část 3. (aktualizace)

 Dokončil jsem olepování modelu tou všemožnou leptanou drobotinou. Občas nebylo jasné, kam který díl patří, ale s pomocí fotografií skutečných strojů se dal každý problém vyřešit (Eduardi zrušili na svém webu fotografie postavených modelů a tak musí jeden občas hodně přemýšlet, jak to vlastně autoři mysleli).



Trochu jsem si naběhl při lepení držáků šircen. Pěkně jsem si podle dílu ze stavebnice označil místa na blatnících, kde mají být držáky přilepeny, zbrousil protiskluzový povrch blatníků aby díly dobře držely, přilepil je a pak z hrůzou zjistil, že otvory pro držáky v leptaných dílech jsou někde jinde! 
Nebyl problém je odlepit a přilepit na správných místech, problémem je zbroušený povrch blatníků.
Dvakrát měř, jednou řež, práce kvapná ... a tak dále. No uvidíme.
Nakonec jsem celý model fouknul surfacerem, jednak aby se sjednotil povrch různých materiálů a druhak, aby  bylo vidět, jak sedí leptaný zimmerit. K mému potěšení to nevypadá vůbec špatně.


Takto vypadá aktuální stav. Podvozková část je z větší části napatinovaná, vrch korby je nastříkaný základní "dunkelgelb" barvou s trochou modulace a nějakými těmi odřeninami. Je to zatím jen začátek, protože stále nejsem ještě úplně rozhodnutý, jakou to vlastně chci kamufláž - jestli jen jednobarevnou, nebo i nějaké ty fleky, pruhy atp.

1 komentář:

Roman Pieron řekl(a)...

ako tie zbrusene nity, podarilo sa ti ich nejak nasimulovat ?