24. 1. 2013

Willys MB (UK)

Model je od firmy Tamiya, ten novější (ne ta úplně stará vykopávka).
Ano, já vím, že už tu máme skvělé modely tohoto vozidla od Bronca, ale já jsem si chtěl postavit jednoduchý model (a taky jsem ho už měl v kitníku). Podle plánu to bude vozidlo ČS obrněné brigády se zvednutou střechou. Plátěnou střechu jsem chtěl udělat z miliputu. Tak velký kus jsem ještě nikdy nedělal.


Stavba není nijak náročná, ale na některých dílech je docela výrazná dělící rovina (třeba na rámu podvozku). Některé díly z leptů jsem nepoužil, protože se mi zdálo, že výsledný tvar bude horší, než tvar původního dílu (spodní kryt převodovky).
Udělal jsem si přípravu na zvednutou plachtu, ale potom se ukázalo, že u Eduardů nějak netrefili tu správnou velikost dílu, jehož originální název je "top bow pivot bracket" (voz. foto dole). Po dlouhém uvažování co dál , nakonec zvítězila lenost a kliknutí na "buy now" resinové střechy od DEF Model. Zboží ale obchod nemá skladem, takže stavba modelu se patrně výrazně prodlouží.


Protože je ale střecha celkem samostatný díl, spolehl jsem se na to, že bude na model pasovat a pokračoval jsem ve stavbě. Sedačky i kola jsou pouze nasazené.


Na označení jsem použil starší obtiskovou sadu OK decal. Podle fotografie, co mám k dispozici toto vozidlo nemělo na kapotě motoru registrařní číslo (na rozdíl od návodu - tedy alespoň na levé straně). Nakonec jsem se ale rozhodl číslo použít (předpis to nařizoval, tak veřím tomu, že vozidlo někdy to číslo mělo).

2 komentáře:

Vrabec řekl(a)...

Tak ma napadá či si si s tou plachtou nevyrobil problém ... :P (ostáva ti len dúfať, že v DES Model nedelaj patlámové :P ... (DESný model :D)

ptr řekl(a)...

hmmm, trochu jsem to popletl, ta firma se jmenuje DEF Models, takže žádný "DESný model", nýbrž "DEFinitivně skvělý, absolutně pasující doplněk, nepotřebující vůbec žádné úpravy".