12. 9. 2009

DE-679 USS Greenwood

Občas člověka unaví pořád ty pásy, kola a bláto a dostane chuť na nějakou pořádnou změnu. Ta chvíle pro mne nastala teď a tou změnou je model lodě.
Rozhodl jsem se postavit si model eskortního torpědoborce amerického námořnictva DE-679 USS Greenwood (hlavně proto, ze se mi líbí použité kamuflážní schéma).


Základem je stavebnice Trumpeter USS England DE-635, kterou jsem se rozhodl vylepšit leptanými doplňky Gold Medal Models pro torpédoborce třídy Buckley.


Stavba lodě je jiné kafe než pozemní technika, a přesto, že jsem vyzbrojen teoretickými znalostmi jak na to, výsledek je velmi nejistý. Nicméně, je to pro mě velká výzva. Na fotografii je jen pro představu o velikosti model vyfocen spolu s 10ml lahvičkou akrylové barvy Tamiya (menší balení). Další fotografie ukazuje stav, ve kterém je stavba nyní - několik podsestav připravených pro další práci.


Jak je (prý) u modelů lodí Trumpeter zvykem, některé díly pasují úplně perfektně a některé se musí dost výrazně upravovat a tmelit.

3 komentáře:

Vrabec řekl(a)...

ha ha ha ha .... :D :D :D :D

Junior řekl(a)...

8-) to si robíš srandu :D

Roman Pieron řekl(a)...

To je dobre, ideeeees!!!!
Mne sice mierka 1/350 velkostou nic nehovori, ale ked pozeram na tie kovaky, to si veru riadne zavalil... Drzim palce, som strasne zvedavy, ako sa s tym popasujes 8-)))) a nezabudni zverejnovat priebeh stavby!