1. 1. 2010

KTM 250MX

Stavebnice je z roku 1986 a v současné době ji firma nemá ve výrobním programu (pokud je mi známo). Ne, nedal jsem se na stavbu civilních strojů, jen je to pro mě výzva a taky trochu oddych od těch pásů a bláta.
Krabička obsahuje 4 rámečky - dva z bílého plastu (na jednou je hlavně figura jezdce), jeden šedostříbrný a jeden pochromovaný. Krom toho je tam sáček s měkkými pneumatikami, dvěma vinylovými bužírkami, kovovou pružinou a několika šroubky. Obtiskový aršík je celkem velký a obsahuje množství reklamních nápisů jak na samotnou motorku, tak na figurku jezdce. Díky svému stáří je lak hodně zažloutlý, takže momentálně je celý aršík přilepený na okně "na vybělení". Protože to v tyto dny se sluníčkem není nic slavného, asi to bude trvat dost dlouho.


Model se dá rozdělit do několika podsestav, které se spojí až při závěrečné montáži. Některé díly (přední vidlice, vnitřní strana výfuku apod.) mají z vnitřní strany otvory (patrně proto, aby se zamezilo propadlinám z té viditelnější strany). Nedalo mi to a všechny jsem vyplnil miliputem.


Na pracovní válce tlumičů přední vidlice jsem použil lesklou samolepící folii KMB Bratislava a výsledek mě mile překvapil.


Celkový pokled na aktuální stav. Další bude až po nanesení obtisků. Zatím se budu věnovat figurce jezdce.

2 komentáře:

Junior řekl(a)...

hmmm... ale ideš. Vyzerá super... ja by som tam tie popisky a reklamy ani nedával :D :D

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Krásne, čo na to iné povedať? U teba to zle dopadnúť nemôže, takže sa je na čo tešiť.