17. 3. 2011

Daimler Dingo Mk III, díl 2.

Po slepení "skořápky" bojového prostoru jsem mohl celou sestavu nalepit na rám. Abych mohl snadněji dělat ještě nějaké úpravy, nepřilepil jsem zatím přední část.
Podle návodu jsem slepil motorovou část a odpružení podvozku. Přední blatníky šly přilepit bez problémů, u zadních jsem musel trochu počkat, protože mezi bočními stěnami motorového prostoru a bojovým prostorem zůstala malá spára. Protože tam byl zárověň i svár, stačilo do ní vlepit vlákno odpovídajícího průměru vytažené z licího rámečku.
Při nasazování zadních blatníků se ukázal jeden problém. Na levé straně bylo vše v pořádku, ale na pravé straně bylo potřeba větší síly, aby díl blatníku zapadl na správné místo. Protože ale boční stěna motoru je přilepena pouze dole a na bocích, celý díl se tlakem začal prohýbat. Díky měkkosti plastu hrozilo zničení. Doporučoval bych na rozdíl od návodu nejprve ppřilepit blatníky k bočním stěnám motorové části (kdy je možné zevnitř protitlakem uchránit díl od ohnutí) a teprve potom přilepit vrchní kryt.



A nakonec jen pro srovnání - velikost krabice a modelu. Krabice je poněkud naddimenzovaná (i když musím napsat, že rozhodně není prázdná. Dílů má stavebnice dost).

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
moc pěkně zvládnutý vnitřek. Také bych se to rád takhle naučil, kdybys mohl trochu více rozvést jak na to.
Ještě bych se zeptal ale neuraž se,
že si vybíráš modely buďto zastaralé, u kterých existují modernější varianty a nebo levnější, podle mne ne moc kvalitní od ruských výrobců ? Je to spíše záležitos výzvy nebo přílišné drahoty těch nových ? S pozdravem,
Roman

ptr řekl(a)...

Podstatný je pro mě především typ. U některých mám tu smůlu, že dobrý model nikdo nedělá, u jiných zase že už sice dělá, ale já mám starší model dávno koupený (často s problémama, protože se nedal sehnat) i se spoustou doplňků a už se mi prostě nechce všechno zahodit a koupit něco nového. A taky postavit odčas nějakou starší věc se spoustou tmelení a broušení je pro mě určitá výzva.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
při probírání literaturou jsem našel zajímavou stavbu Dingo Mk.I.
Není to sice Mk.III ale kdybys měl zájem tak mi napiš na adresu : batX21@centrum.cz a já ti asi cca stránky přepošlu.
S pozdravem,
Roman K.