25. 5. 2011

Jagdpanzer 38 Hetzer, část 5.

Nastal okamžik pravdy a můj pokus o "ambush" kamufláž (poprvé v životě). Nedopadlo to úplně špatně, ale zase ani perfektně, takže budu muset dělat nějaké opravy. Konec konců, vždycky to můžu nanovo přestříkat.



Nejprve jsem nastříkal zelené plochy na místa, kde budou potom žlutá pole a kousky nařezané Tamiya pásky zamaskoval flíčky, které budou zelené. Podle výkresu v publikaci MBI jsem potom přibližně vyřezal tvar žlutých polí a zamaskoval je. Protože jsem neodhadl množství žluté (dunkelgelb) a nějaká mi zbyla, přidal jsem bílou a trochu jsem si "zamoduloval".
Potom jsem zamaskoval další plošky, které ve výsledku budou žluté (na hnědých a zalených polích). Trvalo mi to zhruba tři večery.



Následně jsem zastříkal místa, kde budou hnědá pole. Tu jsem se dopustil první (další) chyby a z lenosti jsem nestříkal celý povrch. To se projevilo po úplném odmaskování nedostříknutými okraji některých polí. Opět dle výkresu jsem vyřezal tvary hnědých polí a zamaskoval je.
Protože se mi nechtělo připravovat speciální pozadí pro fotky, jsou obrázky i s pracovním bordelem na stole.



Nakonec jsem celý porch nastříkal zelenou barvou. I tu jsem trochu zesvětlil některé části, ale není to tak výrazné, jako při žluté barvě.
Výsledek po odstranění masek (docela mazec odlepovat všechny ty drobné kousíčky pásky) je na obrázcích úplně nahoře.

3 komentáře:

RIHARD řekl(a)...

Very nice

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Myslím, že sa ti podarila na jedničku, akurát by som sa bál, aby to po laku a washi a pod. nestmavlo.

ptr řekl(a)...

zatím to po laku nestmavlo (tak moc). Uvidíme, co s tím udělá wash a všechny ty další srandy