19. 9. 2011

Stuart VI (M5A1), část 2.

Hodně času jsem strávil olepováním modelu drobotinou, jako například drapáky na věži (každý ze dvou dílů), různá madla, oka a jiné výčnělky, kterými je tank doslova osypaný.
Také jsem na model nalepil různé leptané kousky z Eduard sady pro Tamiyácký model, některé z úspěchem (různé přezky, řemínky, držáky nářadí), některé po mnoha pokusech a nadávání nechal plastové (ochranné rámy předních reflektorů - noční můra !!!).
Ještě jsem musel odříznou cca 1 mm ze spodního okraje věnce věže, protože věž seděla moc vysoko. Kdybych četl pořádně recenze stavebnice, udělal bych to hned na začátku. Takto hrozilo poškození modelu, ale nakonec to dopadlo dobře.



Model je už v surfaceru s částečně hotovým podvozkem (tak abych mohl přilepit zadní kryty). Dlouho jsem váhal, který stroj si postavit a nakonec jsem si vybral bílou 23 1. obrněného pluku. Od většiny ostatních strojů se odlišuje pozdním typem pojezdových kol, zadnímy kryty, má ohnutý přední levý blatník a jako jede z mála strojů má policejní číslo před taktickým.
Problémem, je že dostupné fotografie jsou z různých období a liši se zejména polními úpravami (přidané boxy na blatnicích apod.), takže stejně nakonec skončím u metody "odborného odhadu".

2 komentáře:

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Nepoučiteľný interiérista :) Vyzerá to štandardne dobre!

Vrabec řekl(a)...

-je to děs, hrůza, jak si to sem moh dát ???
(a všetkých nás tým težce poslat do háje s našima rychlofkam XD)