19. 2. 2013

Austin "Tilly" 10HP (2)

I když jsem doplnil pár detailů motoru, nakonec jsem skončil se zavřeným krytem (ale, hřeje mě ten pocit, že vím, že to tam je! :-) ). Protože mi už došly nápady, co s modelem ještě dál udělat, prohlašuji jej za hotový.


 Vozidlo uvedeného čísla u dopravního oddílu skutečně sloužilo. Kamufláž je podle dobových zvyklostí, takže čistě teoreticky by takto vozidlo mohlo opravdu vypadat.

Poznámka k číslu: chybí mi tam poslední osmička, kterou samozřejmě dodám, jen co ji někde seženu.

Poznámka k leptaným doplňkům: hlavní důvod, proč jsem si je koupil, byla leptaná mřířka motoru. Stavebnice obsahuje dvě varianty mřížky lišící se počtem žeber, leptaná sada jen jednu (tu s méně žebry). Při hledání informací na netu jsem našel zajímavý názor: pisatel tvrdil, že prošel mnoho dobových fotografií armádních vozidel, a žádně nemělo mrížku s méně žebry. Tuto je možno vidět na fotografiích poválečných, nebo rekonstruovaných strojů. Nakonec jsem mu da za pravdu a leptanou mřížku nepoužil, a tak jsem z celé sad použil sotva polovinu dílů (a to mnohé jen proto, že jsem je měl, ne proto, že by jejich výměna za leptané modelu nějak extra pomohla). Shrnuto a podtrženo: za tu cenu tato sada nemá pro model až takový přínos.

1 komentář:

Dark Tower řekl(a)...

Este tot donedavna som o tomto auticku ani netusil (britska techika sla tak trochu mimo mna) a prito ake lubezne vozitko... Krasna praca!