6. 12. 2009

M3 Stuart Hybrid, 2. pokračování

V dlaším kroku jsem se věnoval především věži a vrchní části korby. Jak jsem psal už v předchozím příspěvku, interier věže typu M3 Hybrid se lišil od toho, co nabízí stavebnice. V tanku hybrid byl kanon typu M5, na rozíl od M6 v typu M3A1. Hlavní a nejvíce viditelný rozdíl je v tom, že kanon M5 se ovládal (nebo se mohl ovládat) pomocí ramenní opěrky. Také ochrana u závěru kanonu (breech guard) měla jiný tvar. To vše jsem se pokusil na modelu znázornit. Na pravou stranu obvodu věže jsem ještě doplnil ovládací mechanismus otáčení věže a několik detailů (krabic) na stěny věže.
Celý vnitřek je nastříkaný bílou matnou barvou Tamiya, patinovaný Migovým neutrálním washem. Odřenity jsou vyškrábané špičkou skalpelu až na podkladový zelený plast, nebo domalované černošedou barvou Vallejo.



Na předních blatníchích a krytu motoru jsem odřezal vylisovaná oka pro přichycení vezené výbavy a nahradil je leptanými ze zbytku leptů pro jinou stavebnici. Ze stejného zdroje jsou i dva popruhy na krytu motoru. Dolepil jsem všechny ostatní drobnosti podle návodu. Ochranné kryty předních reflektorů jsem se snažil zbrousit tak, aby byly co nejtenčí. Na schránky na zadních blatnících jsem přidal popruhy z hliníkové folie a z plastu malé podpěry, dvě pod každou schránku. Ztenčil jsem blatníky a pokusil se aspoň trochu zamaskovat nedostatek stavebnice (viz předchozí příspěvek) pomocí pásky z plastu tloušťky 0,2 mm.
Model na fotografii ještě nemá slepenou věž a nemá nasazený kryt kanonu.



Protože předloh modelu byla vybavena naftovým motorem, je nutné třeba upravit vedení vzduchu k filtrům na bocích motorového prostoru. Ukázalo se ale , že to není jednoduchá úloha. Podle zatím dostupné dokumentace by mělo být vedení vzduchu (hadice? trubka?) vodorovná, ale konfigurace stavebnice (výška vzduchových filtrů a výstupku z otvorem a mřížkou pro vstup vzduchu) zatím způsobuje, že vedení je vždy výrazně šikmo. Zřejmě se neobejdu bez většího řezání a broušení, ale nejprve musím sehnat dostatečně detailní fotografie nebo výkresy tohoto místa.

1 komentář:

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Je to super! Opotrebenie tej veže nemá chyby. S blatníkmi si sa vsporiadal vskutku jednoducho a efektne. Tak nech ti to pekne odsýpa.