16. 8. 2010

Pz.Kpfw III Ausf.M díl 2

V poslední době jsem se s modelařením trochu zasekl (dovolená, život, vesmír a vůbec...), ale hlavně, jak to bývá již dobrým zvykem, teprve po vlepení inerieru do korby jsem se dostal k fotografiím, které ukazovaly variantu M a jak již každý tuší, celkem se lišily od toho, co jsem do modelu zalepil já.
Jsa otráven, zahrával jsem si s myšlenkou začít stavět úplně jiný model, ale nakonec jsem pokračoval aspoň věží (dík Juniore). Naroubovat kanon původně určený pro stavebnici Tamiya do modelu Dragon nebylo zase az tak jednoduché, ale podařilo se (včetně nějakých těch doplňujících detailů. které stejně asi nebudou vidět). Věž stále není dokončená.



Nakonec jsem se dokopal k tomu vyrobit dvě nové skřínky na náboje, odlepil, trochu přeorganizoval a znovu přilepil některé díly v korbě, dolepil sedačky, dopatinoval a ryche celou korbu zalepil, aby stavba trochu postoupila kupředu (a případné nesrovnalosti už opravdu nebudu řešit).



Slepenou korbu jsem začal olepovat detaily, jak původními ze stavebnice, tak z leptaných dílů Eduard. Mřížky vstupu vzduchu jsou z velmi staré sady firmy Elefant, kterou jsem koupil hodně dávno v bazaru (Eduardí sada je totiž pro model Tamiya. Set pro model Dragonu Eduard už nevyrábí a mřížky pro Tamiyu jsou trochu užší).



Zároveň jsem začal přípravu podvozku na malování a patinování. Za "šircnama" ho stejně nebude moc vidět a tak si aspoň zkusím nějake to migozabahnění. Kola jsou zatím jen nasazená.

1 komentář:

Martin "Pedro" Perveka řekl(a)...

Ten interiér je nádherný, aj by som napísal niečo viac, ale neviem nájsť tie správne slová, proste to veľmi dobre vyzerá :)