7. 2. 2011

Sd.Kfz 251/1 Ausf.D, část 4.

V přední části interieru jsem konečně dodělal všechno, co tam mělo být a nešlo by dodat později. Už bych mohl korbu slepit, ale ještě trochu váhám, zda použít figurku řidiče, nebo ne.



Konečně jsem také vyřešil problém dvířek u bočních schránek. Ty jsou v leptech spolu s realističtějším zpracováním zámku, bezpečnostního řetízku atd. Dvířka přední schránky na modelu jsou trochu kratší než ostatní, zatímco v leptech jsou všechny stejně velké.
Dvířka jsou také ve stejné úrovni jako boční stěna (nejsou zapuštěné, ani nevystupují na povrch), a dlabat boční stěnu abych tam leptaná dvířka zapustil se mi teda vůbec nechtělo. Nakonec jsem použil plastovou destičku (tl. 0.13 mm), do které jsem vyřezal příslušné otvory a nalepil na boky korby.



Nyní jsou boční schránky přilepené ke spodní části korby. To umožnilo přilepit také přední blatníky (je třeba dát pozor na správnou vzájemnou polohu).
Teď už můžu dodělat pár chybějících detailů na spodku korby a na blatnících.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

looks very good (:

Junior řekl(a)...

proste paráááda ... tie schránky si vybavil suprovo... myslím že nebude poznať že to nieje originál... a s tými zámkami ešte lepšie...

ptr řekl(a)...

nóóó.... ještě počkej, jak to bude vypadat po nabarvení, pak teprve bude vidět, jestli jsem to odřezal rovně.....
ten spodek je o něco málo širší (0.13 mm se nezdá, ale může to být vidět) a to může být problém při lícování horní části korby... uvidíme