6. 3. 2011

Sd.Kfz 251/1 Ausf.D, hotovo

Pár obrázků hotového modelu... (vyměnil jsem původní "vodnické" fotky za jiné, které trochu líp ukazují pravou barvu modelu - ale i tak to není žádná sláva).



4 komentáře:

Dark Tower řekl(a)...

Modelík fantastický, k tomu ja ako absolútne neznalý človek nedokážem nič viac dodať. S tými fotkami máš pravdu. Tie predchádzajúce znázorňovali parádne 'púštne' vozidlo, zatiaľčo na tých posledných vyzerá ako keby ho práve vytiahli z bažiny :) Neviem, aké svetlo a nastavenia používaš pri fotení, ale možno by ti pomohli tieto dva články o fotení: http://dtsmodelling.blogspot.com/2008/08/rchlofotenie-bez-photoshopu.html a http://dtsmodelling.blogspot.com/2008/08/ako-na-fotenie-miniatr-alebo-fok-versus.html

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Musím povedať, že napriek tomu, že na podvozku je minimum prachu, vôbec mi to nejak vizuálne nechýba, i keď model znázorňuje vozidlo, ktoré už je nejaký deň na fronte. Páči sa mi hlavne ten kovový pololesk a tie kamuflážne hady. Klobúk dole, vydaril sa.

Anonymní řekl(a)...

Pěkný závěr. Mě se líbí na všech snících, jak těch světlejších, tak i těch tmavších. Dokonce jsem i příznivcem méně zapatlaného podvozku.
Ono také, když si koupíš model, kde je (např. u Pz.IV - Tristar) kolo složeno ze 4 dílů s extra obručí imitující gumový pás s nápisem výrobce, připadá mi celkem hloupé vše obalit "bahnem" a také z dobových snímků lze spatřit, že zcela ne všechna vozidla Wehrmachtu a SS jsou na nich spatřena brodící se po blatníky bahnem. V letních měsících šlo spíše o všude přítomný prach.
Jenom bych možná malounko zašpinil trámové kříže. Jak dlouho už modelaříš ?
S pozdravem,
Roman

ptr řekl(a)...

Dark Tower: dik za linky, na oba články jsem se podíval, jenže vždy to končí u "a musíme si pohrát s nastavením jasu, kontrastu a barev..." a to je ten problém.

KV: prachu tam je celkem dost, i zaschlé blátíčko, jenže není na fotkách vidět. Takto nějak si představuju stroj, který se v létě pohybuje terénem i po zpevněných komunikacích (Normandie, léto 44). Z pohyblivých částí bahno opadá, zůstane jen prach a "zažraná" špína.

Roman: s těma křížema ještě něco zkusím. Modelařím celkem dlouho (cca od 7 let :-) s přestávkama), ale techniku stavím tak 10 - 12 roků.