20. 2. 2012

Slabá chvíle aneb pod veřejnou kontrolou

Za loňský rok (2011) jsem dokončil 7 modelů:

  • M4A3 Sherman
  • Stuart IV
  • F15 (egg plane)
  • Sd.Kfz 222
  • Hetzer
  • Dingo MkIII
  • Sd.Kfz 251/1 D

Není to úplně málo, ale také to není ten vysnívaný ideál (nepostavené modely do "spižírny" stále přibývají rychlejším tempem, než mizí). Měl jsem v plánu víc.

Na jedné z prvních letošních slezin našeho místního klubu stejně postižených jedinců (asi nám už došla všechna "normální" témata) došlo i na hodnocení minulého roku (kdo je největší sběratel, Panini a tak všelijak podobně) a samozřejmě na silácké řeči o tom, jak se kdo do toho tento rok konečně pustí. Byla to sranda až do té doby, než někdo prohlasil, že "tak kolik teda. Píšu si.".
Legrace skončila, nastalo hrobové ticho a každý rychle počítal (= dělil svoje vychloubání třemi až čtyřmi) aby nakonec přiškrceným hlasem špitnul konečné číslo.

Všichni nakonec svoje očekávání zvýšili o jeden až dva kousky (kromě našeho dvouciferného kolegy, který zůstal na svém loňském čísle, aby zbytek zoufalých modelářů neupadl do nalomyslnosti a dalších kolegů s loňským skorem v počtu 1, jimž bylo svorným rozhodnutím zbyku přiděleno číslo 4 a5). Pokrok musí být.
Samozřejmě se hned utvořila lobbystická skupina vedená jedním vychytralým ptáčkem (který za celý loňský rok postavil 1 - slovy jeden- model, ale hromady jich rozestavěl), která tvrdě manipulovala veřejně mínění, aby se jednalo o modely letos dokončené a ne kompletně postavené. Své si prosadil a tím získal nezanedbatelnou výhodu (ale jak se to zatím jeví, stejně mu to moc nepomůže).

Abych to zkrátil: v prostředním sloupci nad mojí fotografií (ten růžový bacil s velkýma očima) je můj ukazatel skóre. Zatím to není nic moc, ale je teprve začátek roku (a ano, přiznávám se, i mě se hodila klauzule o dokončených modelech). Možná ke konci roku hrdě zvětším font, aby to každý viděl (nebo obráceně). Tak mi držte všichni palce.

5 komentářů:

Roman Pieron řekl(a)...

Dobre Bedo, to je vyzva, do toho idem a zverejnim svoje skore...
ked uz verejny slub, tak nech to ma vaznost 8-)

Vrabec řekl(a)...

neni nad lobby na spravnom mieste LOL ... skore je skore - niesom proti si pridal akurat textovy gadget? ... ja vlastne stale pokracujem v OP takže nie je všetko len dokončenie rozostavaných modelov ... a vlatne aj tak mi to nepomoze :D :P

ptr řekl(a)...

potrefeny ptacek se ozval, co? :D

jasne, je to jen HTML

Matej "KaVečko" Paluda řekl(a)...

Dobrý nápad toto skóre....si to aj ja hodím na blog......len keby som si pamätal, koľko som toho na tento rok nasľuboval :D

Roman Pieron řekl(a)...

to ciselko uz mame zapisane aj zverejnene 8-)))
...11 kuskov...